أحدث الموضوعات

الاثنين، 6 أبريل 2020

طريقة عمل بطاطس بانيه خطيرة زى المطاعم

بطاطس بانيه

وصفة سهلة وسريعة و أولادك هيحبوها جدا ومش هتاخد وقت ممكن تعمليها على الإفطار أو العشاء أو حتى على الغداء مع  الرز أو المكرونة

طريقة عمل بطاطس بانيه بالبطاطس المهروسة بطريقة جديدة



مكونات عمل بطاطس بانيه  

عدد 4 حبة بطاطس

عدد 4 ملعقة كبيرة بقسماط مطحون

عدد 3 بيضة

عدد 2 ملعقة صغيرة كمون

عدد 2 ملعقة صغيرة شطة أو حسب الرغبة

عدد 2 ملعقة صغيرة ملح أو حسب الرغبة

عدد 2 ملعقة دقيق

عدد 1 ملعقة كبيرة زبده



لمشاهدة قناتنا على اليوتيوب  اضغط هنا 
لمشاهدة طريقة التحضير بالفيديو اضغط هنا 

طريقة التحضير:


على طريقتيقشري البطاطس وقطعيها على شكل أصابع كما يتم تقطيعها للقلي وضعيها في طاسه على النار 

مع كمية كافية من الماء على ألا يغطيها الماء تماما اتركيها حتى يتم سواها في حدود 10 دقائق على نار متوسطة وبعد ذلك يتم هرس البطاطس -على أن تكون خالية من الماء- مع وضع ملعقة الزبدة و الفلفل الأسود والشطة والملح والكمون واتركيها حتى تبرد تماما حتى تستطيعى تشكيلها بسهولة 

شكليها على هيئة أقراص دائرية أو أصابع زى الكفتة أو أى شكل تفضليه   
قومي بخفق البيض مع رشة فلفل أسود.  و اخلطي البقسماط مع الدقيق
ضعي أقراص البطاطس المهروسة في البيض ثم ضعيها في خليط الدقيق والبقسماط
وبعد الانتهاء من كل الكمية ضعيها في الفريزر 15 دقيقة وهذه الخطوة ضرورية جدا حتى تكون متماسكة تماما قبل وضعها فى الزيت  ثم اقليها في زيت ساخن ويفضل قدر كبير به كمية زيت وفيرة حتى يصبح لونها ذهبي  


ويمكنك حشو البطاطس بالجبنة أو باللحمة المفرومة حسب رغبتك وحسب تفانينك انتى وستحصلين على 

أحلى بطاطس مقرمشة من  الخارج وطرية من الداخل بطعم تحفة وخطير 

هذه الكمية تكفى لعدد 4 أو 5 أفراد  

                                                      👇
نصيحتى لك 


اذا  كنت معتادة على سلق البطاطس كاملة ثم تقشيرها وهرسها كالعادة وهذه الطريقة أسهل بالنسبة لك  فلك 
أن تختارى الطريقة التى تفضلينها ولكن جربى هذه الطريقة فى أى مرة أخرى عند عمل البطاطس المهروسة وستعرفين الفرق فى الطعم  

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق